Druebaronen Francesco Ricasoli - vinprodusent og eier av en borg fra 1141 i Brolio i Chianti Classico-regionen i Toscana
Nytelse og lidenskap
"En sexy kvinne kan du se og glemme. En sofistikert kvinne kan være vanskelig å oppdage, men du glemmer henne ikke. Ettersmaken på Castello di Brolio forlater deg aldri", sier Francesco Ricasoli (FA, 31.07.04).
|
Mister pusten "Jeg er motstander av å børsnotere vingårder", sier Francesco Ricasoli. "Aksjemarkedet er kun opptatt av kortsiktig profitt. Man må tenke langsiktig med mindre man lager billig vin. Kvartalsrapporter er ensbetydende med dårlig kvalitet. Det er umulig å lage god vin hvis du kun tenker business. Når man kjøper vin, kjøper man også følelser. Miljø og service er helt avgjørende. Vi produserer ikke bare vin, vi produserer også følelser, og det er like viktig", sier han og tar oss med på en omvisning i borgen. "Dette er vår sjel. Og min familie. Her ligger hele historien. Den er unik, og utsikten herfra tar fortsatt pusten fra meg", sier han og ser utover den 1200 hektar store eiendommen hvorav 240 hektar er vinmarker. Får fnatt av papp "Hvordan ser du på framtiden?" "Vi må hele tiden jobbe med oppgradering av kvaliteten. Og rammevilkårene endres stadig, men dette endrer ikke min strategi. Vi må hele tiden jobbe med kvaliteten for å ha lojale kunder. Og vi må holde fokus på image. Vi lager ikke vin for massemarkedet. For å vinne over konkurrentene er det også viktig med gode distribusjonskanaler." "I Norge er vi ekstremt oppttatt av vin på papp. Har du vurdert dette?" "Min vin skal aldri i en pappeske." "Men nordmenn elsker det jo." "Det hjelper ikke. Pappvin kommer ikke på tale. Aldri. Over mitt lik."
|