Hjem
Oppdragsgivere
Om Unik og ettertraktet
Hvorfor bli UNIK?
Nytelse og lidenskap
Hvordan utvikle en unik virksomhet
Hvordan en virksomhet kan arbeide med sin identitet
Mer om det å bli unik og ettertraktet ...
Om Jørn Hakon Riise ...
Kontakt meg
Samarbeidspartnere
Unik og ettertraktet
Mangfold - et hemmelig våpen i konkurransen om arbeidskraften
Magefølelsen som kvalitetskriterium
Alternativer til kostnadskutt i et høykostland


Søk:

Tip a friendTips en venn
Printer friendlySkriv ut
Resultater av å satse på å utvikle sin unikhet 2004-01-07
Nyheter
Artikler
3 år etter at designerfirmaet "Norway Says" klaget over norske virksomheters manglende forståelse for betydningen av å designe sine produkter, har nå deres kompetanse blitt etterspurt. Det ser det ut som enkelte norske møbelprodusenter har fått øynene opp for betydningen av å skille seg ut gjennom å gi produktene et eget særpreg. L. K. Hjelle har i følge Aftenposten (21.02.04) nå satset på ny design og har fått ny giv. De har engasjert designere fra designerfirmaet Norway Says.

"Dette har gitt firmaet en ny anerkjennelse, og vekker samtidig interesse for vår gamle kolleksjon. Merkenavnet er blitt mer aktuelt, også for nye markeder". … "Arkitekter fra hele Skandinavia tar nå kontakt med oss for å bruke varene i flotte prosjekter, sier Dag Hjelle, markedsanvarlig i L. K. Hjelle. På den internasjonale møbelmessen i Stockholm ble den splitter nye sofaen "Break" nettopp kåret til årets beste innredningsobjekt av det svenske fagbladet Forum". … "Vi har hatt besøk av mange fra hele verden, særlig Italia og Sveits. Amerikanske journalister er overbegeistret, og sier de ikke gir seg før møblene kan kjøpes i USA. Det er artig, sier han. Som en liten håndverksbedrift kan vi ikke konkurrere på pris, men må gjøre det med design og god utførelse.

De siste 15 år har vi deltatt på store messer utenlands for å se hva som skjer, og å få inspirasjon. I Milano fikk vi kontakt med dengang relativt unge og uetablerte Norway Says, som ikke møtte respons fra norske fabrikker da. Men vi så at deres ting skilte seg ut, og spurte om de var interessert i å samarbeide med oss. De begynte å skissere og sendte oss utkast. Hittil har det resultert i fire produkter. "Nå lykkes vi!", sier Dag Hjelle.

I dag består Norway Says av tre formgivere: Torbjørn Anderssen, Andreas Engesvik og Espen Voll. "Det var Hjelle som kom til oss. Vi møttes på Milanomessen tre år på rad. Det var - og er - vanskelig å etablere seg som ung designer i Norge, for industrien er liten og har sine faste medarbeidere". "Alle de nye møblene er blitt til i samarbeid med fabrikken, det er ikke noe vi har kommet med til den," sier Torbjørn Anderssen.