"Identitet er nøkkelordet."
Dette sier John Ruud, en av innehaverne på restauranten Palace Grill i Oslo (DN, 26.09.03). Restauranten åpnet i 1987. Han uttaler videre: "Det er over 1000 restauranter i Oslo og altfor mange like konsepter. Minimalisme er ut. Jeg tror folk er lei av å gå ut av sine minimalistiske leiligheter rett inn på en like minimalistisk restaurant. Når du har vært hos oss, skal du føle på kroppen at du har vært her", sier Ruud, blant kitcheffekter og pakistanske barnekjoler på en klessnor. "Oslo liker glam og farger og miljø når de skal ut og kose seg. Målet er å få folk til å slappe av," sier han.
Andre restauranter som omtales som stayere i samme avisartikkel er Asylet (åpnet i 1993), Lorry (1887), Theatercafeen (1909), Schrøder restaurant (1956), Olympen (Lompa) (1899), Smuget (1985), og Pizza da Mimmo (1993).
|